Nieuws

Onze troeven

  • Hoog slaagpercentage
  • Scherpe prijzen
  • Ervaren instructeurs
  • Alle rijbewijzen mogelijk
  • Jarenlange ervaring!

35u nascholing

Elke professionele autobus en vrachtwagen bestuurder moet een verplichte nascholing van 35 uur volgen gespreid over een periode van 5 jaar.

Voor het verlengen van de vakbekwaamheid zal de bestuurder moeten kunnen aantonen dat hij in een periode van vijf jaar voorafgaand aan de datum van de verlenging, 35 kredietpunten heeft verworven.

Per gevolgde opleidingsmodule van ten minste 7 uren worden 7 kredietpunten toegekend. Een getuigschrift hiervan wordt afgeleverd.

De bestuurders, wiens rijbewijs C,C+E, C1 en C1+E werden afgeleverd voor 10/09/2009, zijn vrijgesteld tot de vereiste basiskwalificatie. Zij dienen zich tegen uiterlijk 9 september 2016 in regel te stellen met de wettelijke bepalingen inzake de nascholing.

 

De rijschool Vlaamse Ardennen werkt hieromtrent samen met transport academy (www.transportacademy.be), die een volledig aanbod nascholingen aanbiedt.

Wenst u hierover meer informatie te bekomen, of wenst u deze opleiding in uw bedrijf (in-company) te organiseren, neem dan vrijblijvend contact op met een van onze kantoren.

 

Opleidingskalender voor 2017

 

ALLE INSCHRIJVING MOETEN VIA WWW.TRANSPORTACADEMY.BE  GEBEUREN;

 

 

 

             

opleidingsmodule

datum

locatie

1 opfrissing wegcode + aanrijdingsformulier

   

2: gezonder leven, minder stress

 

 

3 Ergonomie vrachtwagen

 

 

 

   

5: Ladingzekering met simulaties

 

 

6: rij en rusttijden + digitale tachograaf

 

 

7: Actualisering vakbekwaamheid

 

 

8: EHBO omgaan met noodsituaties

   

9 : ingrijpen bij brand voor vrachtwagenchauffeurs